Міжрегіональна Академія управління персоналом

Дніпровський інститут
м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 21

Тренінг у Дніпровському інституті МАУП: Булінг і мобінг - соціально-правовий аналіз дискримінації

П'ятниця, 15 вересня 2023
Тренінг у Дніпровському інституті МАУП: Булінг і мобінг - соціально-правовий аналіз дискримінації

13 вересня 2023 року, в Дніпровському інституті МАУП, пройшов тренінг на тему: «Соціально-правовий аналіз булінгу та мобінгу, як найпоширеніших видів дискримінації в суспільстві».

Для кого було організовано цей тренінг?

Для здобувачів освіти Дніпровського інституту МАУП, викладацького складу інституту, для осіб, які працюють, або мають на меті працевлаштуватись, для громадян, які стикалися з дискримінацією та мають на меті розширити знання з питань протидії утиску в будь-якій формі та можливості реалізувати отриманні знання на практиці.

Тренерка: Аліна Бобильова, правознавець, юристка Громадської організації «Фонд розвитку підприємництва та реалізації бізнес-ідей», головний юрист сектору «Броварське бюро правової допомоги», Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Суспільство рухається вперед, а разом із ним зростає і важливість та  складність сучасних викликів. Один із таких викликів - це проблема булінгу та мобінгу, які стають дедалі поширенішими та серйознішими видами дискримінації. Обидва ці терміни вказують на негативні форми поведінки, які можуть виникати в різних соціальних ситуаціях, включаючи освітнє середовище.

Питання, які були розглянуті на тренінгу:

  1. Визначення булінгу та мобінгу, їх середовище прояву, та підстави виникнення відповідних видів дискримінації.
  2. Соціальний аналіз мобінгу та булінгу, як форм утиску в суспільстві.
  3. Правовий аналіз булігу та мобінгу у відповідності до законодавства України, юридичні наслідки за вчинення наведених типів дискримінації.
  4. Перелік заходів та протидій, які направленні на подолання відповідних різновидностей утиску в сучасному суспільстві.

Тренінг став важливим кроком у розумінні та запобіганні булінгу та мобінгу. Студенти та викладацький склад Дніпровського інституту МАУП, розглянули соціальні та правові аспекти цих явищ та прийшли до важливих висновків: для боротьби з цими явищами, необхідно об’єднати зусилля суспільства, вжити конкретних заходів та надати підтримку жертвам цих явищ. Важливо розуміти, що боротьба з мобінгом і боулінгом, є спільною відповідальністю всього суспільства. Лише утворюючи позитивне та підтримуюче середовище, ми можемо запобігти цим негативним явищам і сприяти здоровому розвитку та самовираженню всіх учасників спільноти.

Чекаємо нових, цікавих тем тренінгів, для спільного обговорення!