Міжрегіональна Академія управління персоналом

Дніпровський інститут
м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 21

Тренінг на тему «Конституція України та її вплив на процес державотворення» до Дня Конституції України

Четвер, 27 червня 2024
Тренінг на тему «Конституція України та її вплив на процес державотворення» до Дня Конституції України

Громадська організація «Фонд розвитку підприємництва та реалізації бізнес-ідей» провела тренінг на тему «Конституція України та її вплив на процес державотворення».

Захід відбувся за підтримки програми «Справедливість для всіх», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Тренінг провела тренерка: Аліна Бобильова – правознавець, юристка ГО «Фонд розвитку підприємництва та реалізації бізнес-ідей».

Учасниками заходу стали внутрішньо переміщені особи, здобувачі вищої освіти та професорсько-викладацький склад Дніпровського інституту МАУП.
На тренінгу були розглянуті наступні ключові питання:

  1. Особливості запровадження Конституції України, її трансформація та вплив на суспільні процеси формування держави.
  2. Структура та зміст основних положень Конституції України та її ієрархічне місце у законодавстві України.
  3. Роль конституції як постулату функціонування держави та правові наслідки у разі недотримання основних положень головного закону України.

Проведений тренінг став важливим внеском у підвищення правової грамотності та громадянської свідомості учасників. Глибоке розуміння Конституції України – є ключовим для активної участі громадян у процесах державотворення та захисту своїх прав.

Ми вдячні всім учасникам за їх активну участь та зацікавленість темою. Особлива подяка нашій тренерці Аліні Бобильовій за професійний підхід та ґрунтовне висвітлення матеріалу.
Переконані, що отримані знання допоможуть здобувачам освіти Дніпровського інституту МАУП краще орієнтуватися в правовому полі України, розуміти свої права та обов’язки, а також сприятимуть формуванню активної громадянської позиції.

Ми продовжуємо організовувати подібні заходи, адже віримо, що підвищення правової освіченості – це важливий крок до розбудови сильної, демократичної та правової України.

#КонституціяУкраїни #ПравоваОсвіта #Державотворення #ГромадянськеСуспільство